Bild på Kalle som förstod hur mycket Gud älskar en, oavsett hur mycket dumt man gjort.

Jonathan Yngfors

Alltid älskad – trots allt, alltid


Se videon på Instagram

Hur kan någon älska mig så mycket trots att jag gjort så mycket saker som inte är bra? Det funderade Kalle på väldigt mycket den första tiden efter att han blivit frälst. Med någon så menar han alltså Gud och hur ovillkorlig och oändlig kärlek han har för oss alla.

Det är så stort att Gud är en förlåtande Gud. Att vi är förlåtna är något av det första många får höra när de kommer till en kyrka – men det är svårt att ta in och ta på allvar. Kalle kunde inte förstå hur allting hängde ihop och fortfarande är det svårt att tro eftersom att det är så fint.

Flera månader gick och Kalle brottades med frågan hur det kunde vara möjligt att vara en så god Gud när världen inte är enbart god. Han bad väldigt mycket under en längre period och ju längre tiden gick fick han förklaringar som klargjorde hur stor kärlek Gud har för oss människor.

Guds kärlek är oändlig och den räcker till alla oavsett vad du har gjort eller tänkt. Han älskar dig! Han älskar dig, mig, han, hon och alla andra. Gud är en förstående Gud som förlåter och vill att du ska vända dig till honom oavsett allt alltid.