David, fick veta vad det viktigaste i livet var!

Jonathan Yngfors

Relationen blev det viktigaste för David


Se videon på Instagram

Davids dröm var att spela fotboll på heltid. När hans prestation på planen inte räckte till och besvikelsen infann sig, fick han en oväntad syn på livet.

David från Vetlanda hade bestämt sig för att satsa på fotbollen. Redan som 14-åring kom han med i ett division 3-lag och satte upp höga mål för sig själv. Han ville bli en av de bästa i laget och avancera – drömmen var att få en framtid inom fotbollen. Han blev besviken när det inte riktigt räckte till. Han var ledsen och arg på sig själv eftersom han underpresterade – han nådde inte de mål han så starkt längtade efter att nå. Drömmen verkade långt borta!

Relation med Honom

Eftersom David är troende vände han sig till Gud för att få hjälp. Han bad till Honom och under ett möte i kyrkan fick han ett oväntat och annorlunda svar. Där kände han plötsligt Guds närvaro mycket starkt.
– Alla mina problem och andra tankar bara försvann. Jag kände mig jättelycklig och tänkte att jag ville känna denna lycka för alltid, berättar David.

Gud talade då till David om att hans mål här i livet inte är det viktigaste, utan att relationen med Honom (Gud) är det. För David blev det som om den press han haft på sig bara släppte och Guds kärlek översköljde honom.

Kan inte tacka Honom tillräckligt

David är uppväxt i en familj som tror på Gud och han började tidigt att lära känna Guds kärlek.
– Det är en lycka som hjälper mig upp i mörka tider och som ger mig ett syfte att leva. Jag skulle inte vara någon alls utan Gud idag. Han har hjälpt mig i så många situationer att jag inte kan tacka honom tillräckligt mycket.

David beskriver sin relation med Gud som vacker. Det har gett honom en helt ny syn på livet. Nu är en av hans största drömmar i livet att lära känna Gud – ännu mer!